پراتیک کادرهایی چون ایوان بابوشکین چون ستارهای سوسو میزند و مسیر را نشان میدهد. نمیشود از زیر بار تکالیف سترگی که مسیر انکشاف و اعتلای مبارزهی طبقاتی به ما امر میکند دررَفت و همچنان طلبِ مقصد انقلابی داشت. «فعالین» کارگری…
ژاکُب سوِردْلُف
هجدهم مارس 1919، روزی که ژاکب میخائلوویچ سوردلف، با تشییع سیل عظیمی از اهالی مسکو به خاک سپرده میشد، لنین در جلسهی خصوصی کمیتهی اجراییهی مرکزی روسیه چنین گفت: «ما پیشوای پرولتاریایی را به خاک سپردیم که بیشتر و پیشتر…
اولین حکومت کارگری
کتابچه اولین حکومت کارگری، تلاشی است در پاسخ به این پرسش اساسی که چرا و چگونه نخستین دولت کارگری در پاریسِ فرانسهی اواخر قرن نوزدهم میلادی به پیروزی رسید و توانست دولت سرمایهداری مستقر در فرانسه را، علیرغم قدرتی که…
تحلیلی بر اعتصاب کارگران کارخانهی لیلاند موتورز
این کتاب، گزارش و تحلیلی است از اعتصاب کارخانهی لیلاند موتورز که یکی از کارخانجات مهم در صنعت خودروسازی ایران پیش از انقلاب 1357 بوده است. این گزارش توسط «سازمان پیکار در راه آزادی طبقهی کارگر» در دی ماه 1357…
مکان و نقش سندیکاها در سازمان سیاسی جامعه
در مقدمهی کتاب «مکان و نقش سندیکاها در سازمان سیاسی جامعه» نوشتهی دیمیتار دیمیتروف، و ترجمهی فرخ معمار، میخوانیم: «موضوعِ مکان و نقش سندیکاها در سازمان سیاسی جامعهی سوسیالیستی و روابط متقابل آنها با حزب کمونیست، دولت سوسیالیستی و دیگر…
کنترل کارگری تولید (در گذشته و حال)
در مقدمهی کتاب کنترل کارگری تولید (در گذشته و حال) نوشتهی و. ونیاگرادوف و به ترجمهی مجید ملایری میخوانیم: «کنترل کارگری تولید ... این مسئله مدت مدیدی است که در مرکز توجه جنبش کمونیستی و کارگری کشورهای سرمایه داری رشدیافته…
فعالیت سندیکایی در صنایع ذوب فلزات
کتاب «فعالیت سندیکایی در صنایع ذوب فلزات»، با ترجمهی خسرو، در آبان ۱۳۶۰ و توسط نشر ابوریحان منتشر شده است. در مقدمهی کتاب میخوانیم: سی و یکمین جلسهی کمیته اداری یو-آی۔اس (اتحادیه بینالمللی سندیکاهای ذوب فلزات) دو سال بعد از…
دربارهی اعتصاب
مقالهی دربارهی اعتصاب را ولادیمیر لِنین در سال 1899 میلادی، یعنی بیش از 120 سال پیش، در اوضاعی نوشت که اعتصابهای کارگری به صورت فزایندهای در روسیهی پیش از انقلاب اُکتبر 1917 در حال شکلگیری بود. مناسبات موجود و نظام…
قبل از شروع
نمایشنامه « قبل از شروع » نوشتهی میگوئله ارتگا آلوارز نویسنده و روزنامه نگاری است اهل بارسلونای اسپانیا که کارش را از یک دکهی صحافی محقر آغاز کرد و هرگز قدم از همین خط صنفی بیرون نگذاشت. به قول خودش،…
روز سیاه کارگر
روز سیاه کارگر نوشتهی احمد خداداده که در دههی نخست ۱۳۰۰ خورشیدی به چاپ رسیده است، نخستین رمان ادبیات کارگری ایران به شمار میآید. این کتاب که زندگی یک دهقان ساده را به تصویر کشیده است، به گفتهی نویسندهی آن…